Welkom

Welkom bij het openbaar rust- en verzorgingstehuis Residentie Arcadia!
Het rusthuis ligt in een oase van groen, op een steenworp van de Brusselse ring.

Veelgestelde vragen

Is bezoek toegelaten?

Ja, u kunt op bezoek komen van 11 tot 20 uur.

Beschikt het personeel over voldoende beschermingsmateriaal?

Op basis van de aanbevelingen van Iriscare zijn al onze personeelsleden uitgerust met het gepaste materiaal voor hun functie.

Hoe vermaken de bewoners zich?

We organiseren regelmatig groepsactiviteiten voor onze bewoners, zowel binnen als buiten de Residentie Arcadia, en we houden daarbij rekening met de geldende gezondheidsmaatregelen. Het koor, guinguette, museumbezoek, enz.: het is met plezier dat onze residenten deelnemen aan deze verschillende activiteiten die kleur geven aan hun dagelijks leven.

Wanneer is de cafetaria open?

De cafetaria is toegankelijk voor bezoekers :
-  Van maandag tot vrijdag: van 14u tot 17u
-  Tijdens het weekend: van 14u tot 17u30

Nieuws & Events

17 juli 2024

Nieuwe wellness badkamer

De bewoners van eenheid 2B kunnen voortaan een bad nemen in een aangepaste badkuip en kunnen zo genieten van een moment van ultieme rust en ontspanning. De nieuwe snoezelbadkamer kwam (...)

Lees meer
19 juni 2024

Bijeenkomst van de Menucommissie van de bewoners

Onze bewoners kwamen samen met de diëtiste en de chef-kok. Het doel: het maandmenu bespreken om ervoor te zorgen dat de maaltijden lekker zijn en aangepast aan ieders behoefte. De (...)

Lees meer
30 mei 2024

Guinguettes in de Residentie Arcadia

Het is het seizoen van de guinguettes. Deze feestelijke en vrolijke evenementen vinden plaats in verschillende rusthuizen. De Residentie Arcadia is daarop geen uitzondering en (...)

Lees meer
30 april 2024

Lente-etentje in de Sippelberg

De gemeente organiseerde in april het traditionele lente-etentje voor de senioren in de Sippelberg. Onze residenten waren hier natuurlijk ook op uitgenodigd en konden genieten van een (...)

Lees meer
2 april 2024

Feest voor twee van onze bewoners: 101 en 103 jaar!

Onlangs vierden we de 103de verjaardag van mevrouw Marie-Louise Marchal en de 101ste verjaardag van mevrouw Berthe Willems! Beide dames zagen er stralend uit en werden omringd door (...)

Lees meer
22 maart 2024

Prachtig minigolftornooi bij Residentie Arcadia

Ons rusthuis heeft haar eerste minigolftornooi georganiseerd dankzij haar nieuw mobiel parcours dat bij mooi weer zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Meer dan 70 bewoners (...)

Lees meer
22 februari 2024

Planten van fruitbomen

De lente mag dan nog veraf lijken, toch kunnen we niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Samen met de ergotherapeuten hebben een aantal residenten een (...)

Lees meer
13 februari 2024

Een kijkje in het leven in Residence Arcadia!

Ontdek wat Residence Arcadia allemaal te bieden heeft! Bent u geïnteresseerd? Contacteer 02/481.99.27 voor meer informatie.

Lees meer
28 december 2023

Beste wensen 2024!

We wensen u een heel gelukkig feestseizoen!

Lees meer
11 december 2023

Digitale workshops

De digitale workshops zijn al een groot succes onder onze Arcadia bewoners, die leren hoe ze een computer moeten gebruiken ...

Lees meer
7 november 2023

Week van de Gezondheid

Tijdens de Week van de Gezondheid die de gemeente Molenbeek organiseerde, namen onze residenten deel aan twee activiteiten in de Sippelberg. Ze behaalden de 4de plaats op de quiz (...)

Lees meer
30 oktober 2023

Een nieuwe honderdjarige onder onze bewoners

En een nieuwe honderdjarige bij Arcadia! We wensen mevrouw Meert een prachtige verjaardag! Dit boeket is slechts de opmaat naar de receptie die binnenkort georganiseerd zal worden met (...)

Lees meer