Dank aan onze dagelijkse helden!

Sport als drager van burgerschap, ethiek en solidariteit? Dit is wat de Panathlon Wallonië-Brussel aanbiedt, die elk jaar de "1000 km fair play" organiseert, een estafetteloop die sporters die deze waarden delen, samenbrengt.
Dit jaar is deze race gewijd aan de helden die elke dag in de frontlinie de gezondheidscrisis te lijf gingen.
Te voet of op de fiets, van 7 tot 12 september hebben mensen met en zonder beperking, professionele of amateursporters, in hun eigen tempo de symbolische plaatsen van de Covid-19-crisis met elkaar verbonden: ziekenhuizen, kindertehuizen, rusthuizen, enz.
Op vrijdag 11 september lag de focus op Molenbeek en meer bepaald op de Residentie Arcadia, om het personeel van de rust- en verzorgingstehuizen te bedanken.
Als symbolische plaats van solidariteit was het rusthuis van het OCMW het vertrekpunt van de estafetteloop in aanwezigheid van burgemeester Catherine Moureaux, de autoriteiten van het OCMW, de directie, het personeel en de bewoners van Arcadia en de vertegenwoordigers van de andere rusthuizen in Molenbeek. Een enorme dank aan al onze dagelijkse helden die zich onvermoeibaar inzetten voor het welzijn van al onze bewoners!